Purjehtimassa Leivonmäen kansallispuistossa lokakuussa 2015


Lokakuussa 2015 oli vielä suhteellisen lämmintä kun ajateltiin lähteä kavereiden kanssa mökille ja pienimuotoiselle purjehdusreissulle Leivonmäen kansallispuistoon.



















Kyseissä puistossa on nyt tullut retkeiltyä kymmeniä kertoja kesällä ja talvella. Puistosta löytyy pari rauhallisempaa paikkaa ja tarkoitus olikin purjehtia yhteen niistä viiden hengen porukalla. Näin tehtiinkin, lumisade vaan yllätti veneilijät...


Kohteessa ehdittiin makkarat paistaa jne., mutta paluumatkalla alkoi melkoinen lumimyräkkä joka kestikin sitten loppuviikonlopun.


Ei olekaan aiemmin tullut tällaisessa kelissä veneiltyä. Se hyvä puoli tosin että pimeälläkin erotti rannat aika hyvin kun valkoinen lumi osui valokeilaan...


Suunnistaminen isomman selän yli meni vaan melko hankalaksi. Whiteoutissa kun oltiin eikä gps:stäkään merkittävää hyötyä ollut kun ei nähnyt muuta kuin pisteen keskellä järveä joka pyöri mihin sattui. Jälkikäteen ajatellen olisi pitänyt jättää köysi perästä veteen roikkumaan niin olisi saanut vähän suuntia selville. Selkä ei nyt kuitenkaan niin iso ollut etteikö hieman touhuamalla rantaan olisi lopulta päästy, ja edelleen Salmelan kanavaan.

Quite a trip tämäkin.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Reissu Terbmisjärvelle elokuu 2023

UKK-puistossa elokuussa 2022

Urho Kekkosen kansallispuistossa elokuussa 2020