Uusi blogi

Uusi blogi. Tullee käsittelemään retkeilyä, vaellusta ja urheilua. Retkeilystä ja vaelluksesta kirjoitetaan paljon teknis-rationaalisesta näkökulmasta lähtien ja välineitä vertaillen. Tämä blogi ei keskity tuohon näkökulmaan. Tarkoitus on ylipäätään kuvin ja kertomuksin välittää tuntemuksia vaelluksilta ja reissuilta sekä ehkä siinä samalla myös informaatiota. Suunnittelua ja pohdintoja unohtamatta.

Yrjö Haila kirjoittaa Retkeilyn rikkaus -kirjassaan: "Retkeily suuntautuu keskipisteestä ulospäin. Retkeilyn rikkaus syntyy nimenomaan siitä, että se ei tavoittele kaiken havaitsevaa asemaa maailman ulkopuolelta käsin. Päinvastoin, retkeily kartoittaa maailman lukemattomia keskipisteitä yhdistäviä siteitä ja rihmastoja; tunnistaa sukulaisuuksia siellä, missä kaikki tuntuu oudolta, ja löytää uutuutta siellä, missä kaikki tuntuu tutulta".

Kuvaus on lähellä sitä, mitä retkeilystä ja vaeltamisesta ajattelen.

Ajattelin että blogi kertoisi myös rullaluisteluun ja luisteluhiihtoon liittyvistä harjoitteista ja kisoista mutta korona-tilanne muutti suunnitelmia.

Toivottavasti tulevia reissuja olisi vielä: Otertindin näkeminen Mannfjelletin huipulta, Hammastunturin ja Paistunturin erämaa, lisää UKK-puistoa, Muotkaan laajempi tutustuminen jne.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Reissu Terbmisjärvelle elokuu 2023

UKK-puistossa elokuussa 2022

Urho Kekkosen kansallispuistossa elokuussa 2020